Početna / Vijesti / U utrci za Pantovčak mormon, Tuđmanov savjetnik, iscjelitelj…

U utrci za Pantovčak mormon, Tuđmanov savjetnik, iscjelitelj…

Na izbore i parolom:Hrvatska mora iz mraka, treba nam sunca i zraka!”

Pantovcak

 

U sjeni jakih, medijski “vidljivih” kandidata, u predsjedničku utrku krenuli su i bivši vođa mormona, poznata zviždačica, novinarka, Tuđmanov savjetnik, duhovni iscjelitelj…

Savjetnik za osobni životni razvoj, majstor reikija i poslovni konzultant Ivan Bavčević (r. 1978.) jučer se predstavio parolama “Ovo je sve samo ne suverena država”, “Nemamo Hrvatsku, izgubili smo je putem”.

– Nije mi namjera biti guverner kolonije, nego predsjednik Republike. Pod okupacijom smo. Ona se ne vidi, ali je tu. Ono što su banke napravile Hrvatskoj je silovanje! – kaže Bavčević. Tvrdi kako je sramotno da uvozimo 50 posto hrane koju pojedemo unatoč tome što možemo hraniti “šest milijuna svejeda ili čak do 44 milijuna vegetarijanaca”.

Novi referendum o EU

– Ako bismo na samo 30 posto obradivih površina uzgajali konoplju za medicinsku i industrijsku upotrebu, Hrvatska bi godišnje imala čistu zaradu od 100 milijardi eura! – tvrdi Bavčević koji će, ako postane predsjednik, raspisati dva referenduma – o “deblokadi HNB-a” i ponoviti referendum o ulasku (izlasku?) Hrvatske u EU.

U predsjedničku utrku sa sloganom “Pravo(m) u glavu” krenuo je i arhitekt Ivan Valek.

– Hrvatskoj treba generalna inventura društva. Treba preispitati Ustav, a HNB je najveći neprijatelj Hrvatske. Predsjednik treba imati direktne ovlasti nad DORH-om i HNB-om. Pa na skrivenim računima u inozemstvu položeno je od 60 do 80 milijardi eura opljačkanog novca! – kaže bivši košarkaš i predsjednik Crkve Isusa Krista svetaca posljednjih dana. Potpise za kandidaturu počela je skupljati i novinarka Iva Anzulović.

– Dinko Cvitan ne radi ništa! Dok smo 90-ih ratovali, neki su krali. Korupcija se uvukla u svaki segment društva. Ne mogu to mirno gledati, neću da me sin sutra pita: “Mama, zakaj nisi ništa učinila, a sve si znala?” – objašnjava i kaže da iza nje ne stoji nitko osim prijatelja koji će joj pomagati.

Sraz domoljuba i džepara

Umirovljeni sudac, odvjetnik i saborski zastupnik, bivši Tuđmanov savjetnik za unutarnju politiku te majstor karatea i pjesnik Valpovčanin Tomislav Šutalo (64) u predsjedničku utrku kreće iz samopoštovanja jer se, kaže, kao i mnogi drugi u opljačkanoj i opustošenoj zemlji osjeća građaninom drugog reda. Stoga na izborima priželjkuje “sraz domoljuba i džepara”. Tvrdi da se ne ide igrati u Predsjedničke dvore ni glumatati, već stvari dovesti u red, i to kao predsjednik reformator. Priznaje da za kampanju nema “ni prebite kune”, ne želi da ga itko financijski podržava, već tvrdi da mu je dovoljno samo pola sata nastupa na javnoj televiziji. Parole su mu: “Hrvatska mora iz mraka, treba nam sunca i zraka” i “Vi lijevi – lijevo, vi desni – desno, da prođe narod”.

U utrci je i zviždačica Vesna Balenović. Iako je prvotno podržala M. Kujundžića, očito se predomislila. A kandidat je i 24-godišnji student i aktivist inicijative Živi zid Ivan Vilibor Sinčić, čija je misija – oslobađanje Hrvatske od dužničkog ropstva i kreditnog sustava.

 

Autori:Božena Matijević, Marko Špoljar
Izvor: vecernji.hr

Ostavite komentar

comments