Početna / Vijesti / Udruga i stranka Zajedno povukli podršku Ivanu Viliboru Sinčiću

Udruga i stranka Zajedno povukli podršku Ivanu Viliboru Sinčiću

Podrška mu uskraćena zbog njegove izjave kako on neće poštovati mandate parlamentarnih stranaka?

ivan sinčić

Ivan Vilibor Sinčić ušao je u predsjedničku kampanju pokušavajući se predstaviti kao zastupnik obespravljenih nudeći univerzalnu pravdu u društvu. Njegove izjave sve više su ga počele prikazivati kao idealista koji teži ciljevima koje je zagovarao Che Guevara. Dijelu mlađe populacije, posebno onima koji su u školi markirali dio nastave iz Povijesti, to se vjerojatno svidjelo.

Oni malo ozbiljniji prepoznali su skolnost anarhističkim metodama. Podršku Sinčiću počeli su povlačiti oni koji su ga podupirali prije ulaska u predsjedničku kampanju.

Sad je više nego jasno. Udruga Živi zid će ulaskom Ivana Vilibora Sinčića u predsjedničku kampanju puno više izgubiti nego dobiti. To što su mu udruga i stranka Zajedno povukli podršku njegov je najmanji problem. S razočaranjem koje izazivaju Sinčićevi istupi u javnost dospjevaju i neke ne baš previše lijepe i ugodne informacije vezane uz njega i njegovu djevojku, u koju mnogi upiru prstom tvrdeći da je mozak cijele operacije ubiranja 15 dana medijske slave.

U udruzi Zajedno, koja je registrirana i kao politička stranka, Sinčiću su uskratili daljnju podršku u predsjedničkoj utrci. Prema nekim informacijama koje smo dobili od potpisanih osoba, čak je i sam Sinčić bio ili još uvijek jest član iste političke stranke. Držimo to nebitnom činjenicom pa je nismo željeli niti provjeravati. U Hrvatskoj postoji manje od deset političkih stranaka koje nešto znače, a Zajedno pripada onom dijelu od 150 registriranih na papiru.

Prema tom priopćenju Sinčić je dobio podršku od stranke Zajedno na temelju prihvaćanja točaka programa koje se tiču poništenja privatizacije, lustracije i povratka monetarnog suvereniteta Hrvatske. Ta ista podrška mlađahnom predsjedničkom kandidatu uskraćena je zbog njegove izjave na HTV-u o tome kako on neće poštovati mandate parlamentarnih stranaka, nego će ponoviti parlamentarne izbore. U stranci zajedno ovo smatraju grubim nepoštivanjem demokracije i zanemarivanjem Ustava.

Očito je Sinčić malo previše zavolio Che Guevaru. Ove revolucionarne metode vezane uz nepoštivanje izbornih rezultata previše su čak i za aktiviste koji su se okupili radi aktivnog protivljenja ovršnom nasilju koje se provodi u Republici Hrvatskoj. Doduše, ima onih koji tvrde da su vrlo izbirljivi, ovisno o mogućnosti privlačenja pažnje javosti, kome će, kako i kad pomoći. Navodno je baš aktualni predsjednički kandidat zajedno sa svojom djevojkom prednjačio u takvom stavu.

Bilo to istina ili ne, Sinčić je nekoga jako naljutio. Gubljenje podrške u zadnjim danima prije izbora njemu i onako neće puno naškoditi. Nitko nikad nije ni pretpostavljao da on može privući značajniji broj glasača. Za njega i njegovu djevojku ovo je bila prilika za 15 dana medijske slave i oni će to očito dobro iskoristiti.

Da se ne bi utopio u istim ili vrlo sličnim raspravama ostalih predsjedničkih kandidata, jer on o tim temama prema do sad viđenom ne zna baš puno, Sinčić je odlučio glumiti mladog revolucionara i tako privući pažnju javnosti. Treba mu priznati, uspjeva u tome. Evo privukao je pažnju. Doduše, ne izravno, nego zahvaljujući onima koji su mu podršku najprije dali, pa onda povukli.

Ništa novog na našoj političkoj sceni. Možda vrijedi tek podsjetiti da su takvi do sad ostvarivali izborni rezultat koji se pisao s nulom ispred decimalnog zareza. Dakle, na nešto anarhističkih glasova Sinčić može računati. Teško da će mu glas dati netko tko traži kandidata koji će mu garantirati pravedniju i bolju Hrvatsku. To Sinčić ne zna. On ne bi poštivao izbore i Ustav.

Autor: PolitikaPlus

Izvor: politikaplus.com

Ostavite komentar

comments