Početna / Vijesti / Uskok: Nismo vodili postupak protiv Josipovića zbog ZAMP-a i Posmrtne pripomoći

Uskok: Nismo vodili postupak protiv Josipovića zbog ZAMP-a i Posmrtne pripomoći

Ivo JosipovićIako je ovih dana predsjednički kandidat Milan Bandić i njegov izborni stožer potencirao kako se protiv njegovog rivala Josipovića vodila istraga u slučajevima vezanima za HDS ZAMP i Posmrtnu pripomoć, Uskok je demantirao te tvrdnje.

“USKOK nije vodio postupak u svezi zlouporaba u HDS ZAMP-u i Posmrtnoj pripomoći”, stoji u priopćenju Uskoka u kojem se dodaje kako slučaj u vezi sa Posmrtnom pripomoći vodi Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu. Nakon kriminalističke istrage Općinsko državno odvjetništvo je 22. studenog 2004. godine podiglo optužnicu protiv pet osoba, no među njima nije bio Ivo Josipović, kao što nije bio spomenut niti u kaznenoj prijavi. Taj je slučaj sada na Općinskom sudu u Velikoj Gorici u fazi glavne rasprave.

Tako da je Uskok potvrdio kako jedina dva slučaja koja je Bandić spominjao kao Josipovićev krimen nisu istinita. Uz spominjanje HDS ZAMP-a i Posmrtne pripomoći, jučerašnji očajnički pokušaj Bandića u diskvalifikaciji Josipovića bilo je spominjanje “viška stanova” koje ima SDP-ov predsjednički kandidat, na što je on nabrojao svoju imovinu, a Bandić ubrzo ušutio. Čini se kako uvlačenje u shemu “svi smo mi lopovi”, Bandiću u drugom krugu izbora nije prošlo.

Izvor: Index.hr

Ostavite komentar

comments