Početna / Vijesti / Vesna Pusić: Vrijeme je da se raščisti uloga Sanadera u slučaju Hypo banke

Vesna Pusić: Vrijeme je da se raščisti uloga Sanadera u slučaju Hypo banke

Vesna Pusić10Kandidatkinja HNS-a poručila je kako na izborima ne želi sudjelovati nego pobijediti, a prvi joj je cilj ulazak u drugi krug.

Kad ti izvještaji i ankete govore da loše stojiš, ne trebaš se deprimirati, kad ti govore dobro, ne trebaš se uzoholiti. Držimo oko na lopti, nismo došli sudjelovati nego pobijediti i pobijedit ćemo, ali treba odraditi posao do kraja. Sada sam usredotočena na ulazak u drugi krug, a tada ćemo lako do pobjede – komentirala je u Karlovcu Vesna Pusić, predsjednička kandidatkinja HNS-a.

Ispijajući rakiju na karlovačkom Božićnom sajmu i mazeći psića slučajnog prolaznika, Vesna Pusić osvrnula se na informacije o isplati božićnica u gubitaškim tvrtkama u vlasništvu države i zauzela za poštivanje odredbi kolektivnih ugovora, ali i štednju na, primjerice, cijeni kilometra autocesta koji je posljednjih godina porastao za više od četiri puta.

– Božićnice i kava u Vladi trebale bi biti posljednje stavke uštede – poručila je Pusić. Predsjedničku kandidatkinju HNS-a ne čudi povećani euroskepticizam u zemlji koji, kaže, uvijek dolazi s problemima.

– Istraživanje čiji su rezultati objavljeni u utorak je eurobarometar koji ne ispituje mišljenje građana o ulasku Hrvatske u EU, već istražuje njihov generalni stav o Uniji koji uvijek bio niži nego podrška ulasku koja je i dalje oko 50 posto – uvjerena je Vesna Pusić.

O aferi Hypo banke i eventulanoj umiješanosti u nju bivšeg premijera Ive Sanadera, Pusić je rekla kako je zanimljiv odabir trenutka aktulaziranje te teme jer ista je priča u hrvatskim medijma objavljena i prije nekoliko godina, ali bez ikakva efekta.

– Danas je u Hrvatskoj takva atmosfera da ljudi više ne žele trpjeti spregu politike i kriminala. Sada kad o tom slučaju priča i austrijsko pravosuđe, a ne samo mediji, s tim treba konačno raščistiti – poručila je Pusić.

Izvor: Jutarnji.hr

Ostavite komentar

comments