Početna / Vijesti / Vesna Škare Ožbolt: Ulazim u drugi krug

Vesna Škare Ožbolt: Ulazim u drugi krug

skare_ozboltOGULIN – Nakon Vesne Pusić i Ive Josipovića, u svega tjedan dana Ogulin je posjetila još jedna kandidatkinja za predsjednicu Hrvatske, Vesna Škare Ožbolt. Ona je kratko vrijeme provela među mogućim biračima na gradskoj tržnici (koja je srijedom, zbog sajmenog dana, bila prepuna), razgovarala s njima i agitirala za svoju kampanju. Potom je u hotelu »Frankopan« održala tiskovnu konferenciju.

Vesna Škare Ožbolt nije htjela reći nešto više o svojim konkurentima, no naglasila je da će sigurno ući u drugi krug, te da je vrijeme da Hrvatska dobije prvu predsjednicu. Njezin program jedini se zalaže za regionalizaciju Hrvatske, sa najviše pet regija, da se zastupnici za Sabor biraju neposredno, i to u dva doma. Drugi dom bio bi Dom regija, svaka zastupljena sa 10 zastupnika. U tom novom Domu bili bi i zastupnici iz iseljeništva i manjina, ali da ih biraju tamo gdje oni žive, a ne iz Zagreba. Vesna Škare Ožbolt želi zaštititi rasprodaju zemlje, posebno vodnog gospodarstva. O najnovijem slučaju u Slavonskom Brodu, obzirom da je bila ministrica pravosuđa, složila se s gradonačelnikom Slavonskog Broda da se i ovdje pokazala korupcija u brzom rješavanju slučaja, a za problem rješavanja korupcije ima već pripremljen sustav borbe protiv korupcije, kao i zaštite tzv. »zviždača«.

Od Ogulina i njegovih birača nada se da će je oni prepoznati, a šansu za napredak Ogulina vidi u daljnjem razvoju turizma i finalne proizvodnje drvne industrije.

Izvor: 15.10.2009. Novi list, strana 20

Ostavite komentar

comments