Početna / Vijesti / [VIDEO] Josipović: U HDZ-u ne razumiju moj projekt

[VIDEO] Josipović: U HDZ-u ne razumiju moj projekt

Predsjednički kandidat Ivo Josipović, koji je u petak u okviru izborne kampanje boravio u Koprivnici, poručio je kako se strukturalne promjene u Hrvatskoj mogu napraviti samo promjenom Ustava, a da u HDZ-u ne razumiju njegov projekt.

ivo josipovic autobus

“Mi u Hrvatskoj strukturalne promjene možemo učiniti samo promjenom Ustava. Sve mjere gospodarske politike u ovim okolnostima kada država ne funkcionira i kada institucionalni okvir tjera ljude iz zemlje, jasan su znak da bez takvih promjena nema gospodarskog razvoja, ma kakve projekte stavili na papir”, rekao je Josipović, a na traženje da komentira kritike iz HDZ-a njegovih najava ustavnih promjena, rekao je kako je “problem što ne razumiju taj projekt“.

“Siguran sam da će ustavne promjene i pravi put o kojem govorim zaživjeti nakon ovih predsjedničkih izbora. Priču ćemo preseliti u parlament, u društvo i nadam se da će se za razliku od 2010. godine, kada su se odupirali tome da se uvede nezastarijevanje za ratno profiterstvo i pretvorbeni kriminal, ovaj put i oni uključiti u pravi put”, rekao je Josipović.

Istaknuo je kako želi da i Vlada i oporba vide da neće biti pomaka ako ne krenu institucionalne reforme. “Nemoguće je očekivati da ćemo zadržati troškove kakve imamo, broj jedinica lokalne samouprave kakve imamo te nefunkcionalnost sustava, a da će biti bolje. Neće biti bolje, a da se ne izađe na pravi put”, rekao je Josipović te u druženju s građanima spomenuo kako Hrvatsku vidi podijeljenu na pet do osam funkcionalnih regija.

Josipović smatra i kako je ne izaći na izbore je krivi put. “Obično onaj koji jest na nekoj poziciji želi status quo, a promjene iniciraju oponenti. Mi smo danas u obrnutoj situaciji. Ja koji jesam na poziciji predsjednika, želim zadržati tu poziciju, ali predlažem promjene i reforme, dok moj protukandidati ne žele nikakve reforme. Ili možda žele promjene? Evo, recimo Karamarko i HDZ hoće, ali takve da građankama i građanima ukradu pravo na izbor predsjednika“, poručio je Josipović.

Josipović je u petak održao skup i u Križevcima, u koje je iz Zagreba stigao vlakom, ali sa zakašnjenjem od 20-ak minuta. “Bilo je ugodno voziti se vlakom…..no, bilo je nešto kašnjenja. Nedostaje drugi kolosijek, možda i kvalitetnijih vlakova i infrastrukture, ali toga će vjerujem biti. Dugo se ovdje govori o brzoj cesti, no povezivanje ne samo sa Zagrebom, već i unutar regije jest iznimno bitno za razvoj ovog kraja”, rekao je tim povodom.

josipovićKLIKNI NA FOTOGRAFIJU I POGLEDAJ VIDEO

 

 

Izvor: dnevnik.hr/Hina

Ostavite komentar

comments