Početna / Vijesti / Vidošević: Od Mesića u Europi veće ovlasti ima samo Sarkozy

Vidošević: Od Mesića u Europi veće ovlasti ima samo Sarkozy

Vidošević12Ni predsjednik ni naša diplomacija nisu bili dovoljno učinkoviti u kontaktima s drugim državama, kazao je u Zadru neovisni predsjednički kandidat Nadan Vidošević

Iako su ovlasti hrvatskoga predsjednika smanjene, one su još uvijek velike. Štoviše, od predsjednika Mesića u Europi veće ovlasti ima samo francuski predsjednik Sarkozy, kazao je danas u Zadru neovisni predsjednički kandidat Nadan Vidošević odgovarajući na pitanje što će uopće moći napraviti pobijedi li na predsjedničkim izborima.

– Želio bih istaknuti kako se dosad nije koristila mogućnost da hrvatski predsjednik sazove sastanak s predsjednikom Vlade, Hrvatskog sabora, guvernerom HNB-a ili predsjednicima Vrhovnog i Ustavnog suda. Na tim sastancima može se mnogo toga dogovoriti i potaknuti promjene – istaknuo je Vidošević koji tvrdi da predsjednik mora biti moralni autoritet i imati znanje.

– Ni predsjednik ni naša diplomacija nisu bili dovoljno učinkoviti u kontaktima s drugim državama. Rezultat posjeta bogatoj državi mora biti privlačenje barem jednog investitora u Hrvatsku, a rezultat posjeta siromašnijoj zemlji jest ugovaranje prodaje jednog ili više hrvatskih proizvoda – kazao je Vidošević i dodao kako je Hrvatska trenutačno pred bankrotom jer se ne može platiti niti jedna lipa kredita.

Inače, Vidošević se jutros po dolasku u Zadar prevezao barkom kojom upravlja barkarijol s Brodarice u povijesnu jezgru grada, potom ga je primio nadbiskup mons. Ivan Prenđa. Zatim je na Caritasovu štandu na Narodnom trgu od zadarskog župana Stipe Zrilića, koji je bio jedan od prodavača, kupio ružičastu krunicu i dva srca, a kupovao je i na zadarskoj zelenoj tržnici.

Izvor: Večernji.hr

Ostavite komentar

comments