Početna / Vijesti / Vidošević: Sada radnici mogu samo “poći vikati na ulicu”!

Vidošević: Sada radnici mogu samo “poći vikati na ulicu”!

vidosevicZa jučerašnjeg posjeta Orahovici predsjednički kandidat Nadan Vidošević nije se želio ispričati obitelji Primorac zbog izjave da je Primorac tukao ženu, a na Primorčevu izjavu da je iz Hajduka nestalo 4,5 milijuna nekadašnjih njemačkih maraka kada je on bio predsjednik, upozorio je Primorca da je, ako je znao za takvo kazneno djelo, a nije ga prijavio, počinio kazneno djelo i da bude oprezan kada daje takve izjave jer je za takvo djelo predviđena kazna i do tri godine zatvora. Za “Bolonju” je rekao da je nepripremljen eksperiment koji Hrvatskoj nije trebao.

Posjetio je i tvornicu KIO, najsuvremeniju u ovom dijelu Europe, koja je sa 470 zaposlenih radnika zapala u dugove od oko 400 milijuna kuna, pa bi radnici početkom siječnja iduće godine mogli ostati bez posla.

– KIO mora biti primjer kuda Hrvatska mora ići, a ne problem. Zbog neprimjereno vođene politike tečaja Hrvatska nema radnog kapitala, ušli smo u dužničko ropstvo, pa danas ne možemo ništa na tom planu. Danas moramo braniti egzistenciju građana kroz stečajnu politiku. Problem je da ni jedna lipa od 30 milijardi eura hrvatskih privatizacijskih prihoda nije otišla u kapital HBOR-a da bi se vratila kroz povoljnije kamate izvoznicima kao što je KIO. Ovo je slika tragične protunarodne ekonomske politike koja se vodi gotovo 15 godina. U Hrvatskoj postoji neznanje, nedostatak volje i nedostatak želje da se živi od vlastitog rada i zato idemo putem dužničkog ropstva protiv kojega se borim od prvog dana kampanje – izjavio je Vidošević potvrdivši kako sada radnici KIO-a mogu samo “poći vikati na ulicu” te da ih je danas i posjetio kako bi pomogao ljudima koji stvaraju.

Izvor: Vecernji.hr

Ostavite komentar

comments