Početna / Vijesti / Vidošević: Šuker je važniji za moral od Bozanića!

Vidošević: Šuker je važniji za moral od Bozanića!

Nadan Vidošević4Ministar financija, Ivan Šuker poručuje ako nekome ne odgovora što država kasni sa plaćanjem, neka ne radi s njome! Osramotio je i Hrvate i Hrvatsku, izjavio je Vidošević. Nezavisni predsjednički kandidat Nadan Vidošević obilazak Hrvatske tijekom svoje predizborne kampanje završio je jutros u Konavlima gdje je u Milnici Monković održao konferenciju za novinare.

– Prije svih, država mora plaćati svoje obveze! A ministar financija, Ivan Šuker poručuje ako nekome ne odgovora što država kasni sa plaćanjem, neka ne radi s njome! Osramotio je i Hrvate i Hrvatsku. Pa ministar financija je za moral u Hrvatskoj važniji nego sam kardinal – poručio je iz Ljute Nadan Vidošević dodajući kako je neprihvatljivo a opksrba dubrovačkog područja električnom energijom ovisi o „jednoj žici“.

Pozdravljajući okupljene simpatizere iz Konavala među kojima je, zanimljivo, bio i predsjednik županijske organizacije HSS-a te državni tajnik za turizma Ivo Mujo, Visdošević je poručio kako je došlo vrijeme da Hrvati u Hrvatskoj postanu slobodni.

– 2010. godina je prijelomna i prilika za novi početak. No moramo biti motivirani, vrijedni i organizirani kao što smo bili i u Domovinskog ratu. Naravno trebaju nam i saveznici, no neće nas spasiti ni Ameri ni Rusi ako sami to ne napravimo. Zato sam došao ovdje u Konavle, gdje ljudi ne čekaju da im itko pomogne nego, ako žele nešto napraviti, sami to urade! – pohvalio je Vidošević Konavljane te se osvrnuo na zaustavljanje gradnje autoceste prema i Dubrovniku i pelješkog mosta.

– Za takve projekte mora se pronaći novac. Samo budale i Ekonomski institut Hrvatske mogu reći da autoceste u Hrvatskoj nisu ekonomski isplative. U Lici je cijena zemljišta porasla osamdeset puta od kada je izgrađen autoput. Ali pitanje autocese nije ekonomsko pitanje to je pitanje civilzacijskog dosega. – kazao je Nadan Vidošević.

Osvrnuo se i na financiranje svoje kampanje te naglasio kako je do sada na nju potrošeno četiri milijuna kuna dodavši kako će ipak „probiti“ planirani proračun.

– Od tih 4 milijuna kuna 3,7 se odnosi na novčane donacije od čega su pola uplatili privatni donatori a drugu polovicu male i srednje tvrtke. Mogu se pohvaliti da sam prvi objavio ne samo moju imovinsku karticu već i imovinu koju ima moja obitelj i odmah objavio spisak donatora. To nitko u povijesti Hrvatske nije napravio, to je novi standard i idući izbori u Hrvatskoj biti će transparentniji – kazao je Nadan Vidošević te pojasnio zbog čega ga već 17.000 kilometara na proputovanju Hrvatske vozi Konavljanin i trostruki automobilski prvak, Niko Pulić.

– Niko je simbol onoga što želim za Hrvatsku. Počeo je kao dijete mesarske obitelji, sve je sam napravio i postao europski šampion! – istaknuo je Nadan Vidošević.

Izvor: Jutarnji.hr

Ostavite komentar

comments