Početna / Vijesti / ‘Vlada i ja nismo znali da Grabar Kitarović namjerava otići iz Washingtona’

‘Vlada i ja nismo znali da Grabar Kitarović namjerava otići iz Washingtona’

Kosor je potvrdila i da je to prouzročilo situaciju u kojoj je Hrvatska bila mjesecima bez veleposlanika u SAD-u.

Jadranka_Kosor

Činjenica je da vlada, moji savjetnici i ja, kao premijerka, nismo znali da Kolinda Grabar-Kitarović namjerava otići iz Washingtona s mjesta veleposlanice i da je pokrenula korake da ode u NATO. Kada sam ja saznala za njen novi angažman, gospođa Kolinda Grabar Kitarović već je zaključila svoje pregovore s NATO-om

Odgovorila nam je to bivša premijerka Jadranka Kosor na naš upit je li točno, kako piše bivša ravnateljica Instituta Ruđer Bošković Danica Ramljak u svom pismu Kolindi Grabar-Kitarović , da je aktualna predsjednička kandidatkinja ispregovarala odlazak u NATO mimo znanja tadašnje premijerke Jadranke Kosor i njene vlade.

Kosor je potvrdila i da je to prouzročilo situaciju u kojoj je Hrvatska bila mjesecima bez veleposlanika u SAD-u. – Zaista se nemam namjeru uključivati ni u čiju kampanju i nikoga javno ne podržavam. To potvrđujem jer su to činjenice, ali iskreno, ne želim se upuštati u daljnju elaboraciju cijelog tog slučaja jer sam svjesna da ću biti okarakterizirana kao netko tko radi za predsjednika Josipovića što, naravno, nije točno – zaključila je Kosor.

Izvor:Večernji list

Autor:Petra Maretić Žonja

Ostavite komentar

comments