Početna / Vijesti / ‘Vrijeme je da se zaustavi povezanost politike i mafije’

‘Vrijeme je da se zaustavi povezanost politike i mafije’

Predsjednik hrvatske države mora voditi interes o nacionalnom bogatstvu i strateškoj politici i kada su te svetinje u pitanju, mora postojati konsenzus svih stranaka i opcija. Temelj suverene Republike Hrvatske je Domovinski rat i to mora biti ustavna kategorija, kazao je Kujundžić.

Foto: HrvatskaZoraStrankaNaroda

Foto: HrvatskaZoraStrankaNaroda

OSIJEK – Predsjednički kandidat Milan Kujundžić , kojega podržava Savez za Hrvatsku na sinoćnjem je skupu u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku kojega je organizirao HDSSB poručio da njegov program za Novu Hrvatsku podrazumijeva, uz ostalo, zaustavljanje iseljavanja hrvatske mladosti iz Hrvatske.

Poručio je da su nužne korjenite promjene u Hrvatskoj, da je krajnje vrijeme da se “zaustavi mafijaštvo i povezanost politike i mafije, prodaja hrvatskog nacionalnog bogatstva i nacionalnog interesa”, što je, kako je rekao, “ravno veleizdaji”.

Predsjednik hrvatske države mora voditi interes o nacionalnom bogatstvu i strateškoj politici i kada su te svetinje u pitanju, mora postojati konsenzus svih stranaka i opcija. Temelj suverene Republike Hrvatske je Domovinski rat i to mora biti ustavna kategorija, kazao je Kujundžić .

Osvrnuo se na nedjeljne izbore u Osijeku za mjesnu samoupravu gdje je najviše glasova osvojio HDSSB u koaliciji s HSP-om, kao i na nedavnu pobjedu HDSSB-a za lokalnu samoupravu u Đakovu, rekavši – “počelo je, počelo”.

Dodao je kako su birači prepoznali opciju koja se zalaže za ravnomjerni razvitak svih krajeva.

Kujundžić je također izrazio “dodatnu zabrinutost” stanjem u Hrvatskoj, nakon “informacije da je DORH zakasnio podignuti optužnicu za kazneno djelo teško 130 milijuna kuna, koje se odnosi na jednog hrvatskog dužnosnika”. Riječ je o optužnici protiv bivšeg ravnatelja Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinka Mladinea i vlasnika tvrtke “Odlagalište sirovina” Mihe Zrnića Marinovića, osumnjičene da su Fond oštetili za oko 46,2 milijuna kuna.

U Novoj Hrvatskoj, za koju se zalažem , i koju ćemo imati uz pomoć građana koji žele i imaju pravo na bolje sutra, to se neće moći dogoditi jer svi moraju biti jednaki pred pravdom, kazao je.

Predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin pozdravio je u ime svoje stranke program koji nudi predsjednički kandidat Milan Kujundžić , istaknuvši kako su u njemu prepoznali ono za što se i HDSSB zalaže.

Prije svega, to se odnosi na neravnomjeran razvoje Slavonije i Baranje, što se mora promijeniti, kazao je Vulin. Dodao je kako je riječ o čovjeku koji neće pripadati ni jednoj opciji, ni lijevima, ni desnima, jer pripada hrvatskom narodu i Hrvatskoj. Nažalost, među mladima koji odlaze iz Hrvatske “trbuhom za kruhom” najviše je mladih iz Slavonije i Baranje, kazao je Vulin.

Predstavljanje predsjedničkog kandidata i njegovog programa “Nova Hrvatska”, Milana Kujundžića , održano je u punoj dvorani Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku.

Izvor:rtl.hr

Autor:M.B.

Ostavite komentar

comments