Početna / Vijesti / ‘Za mutne poslove kriv je Račan, a ne Sanader’

‘Za mutne poslove kriv je Račan, a ne Sanader’

Kosor bebić2‘Ne znamo o kojim se mutnim poslovima u Ini radi, ova i prethodna vlada nisu prodavale nijednu dionicu Ine, i to se sve dogodilo za vrijeme Račanove vlade’, tvrdi predsjednica HDZ-a i Vlade Jadranka Kosor, a barba Luka poručuje da ni ne može zamisliti Sanadera kao USKOK-ovog svjedoka. U osvrtu na poziv predsjednika Stipe Mesića USKOK-u da ispita Ivu Sanadera i Damira Polančeca zbog prodaje Ine MOL-u, Jadranka Kosor na stranačkoj je konferenciji za novinare priznala da je ‘bilo prodaje dionica, i to iz Fonda hrvatskih branitelja, ali zato što se morala spašavati vrijednost udjela hrvatskih branitelja’.

Predsjednica HDZ-a nije željela komentirati spekulacije o Mesićevom pomilovanju Hrvoja Petrača.

‘Što se tiče pravne države, ja se zalažem za borbu protiv korupcije i kriminala, pri čemu moraju funkcionirati sva tri skupa vlasti’, rekla je Kosor.

Na pitanje što bi savjetovala stranačkom predsjedničkom kandidatu dr. Andriji Hebrangu da se nađe na Mesićevom mjestu, rekla je da Hebrang kao predsjednik države ne bi bio član stranke i da mu ne bi mogla ništa savjetovati te da bi mogli ‘samo popiti kavu’.

Kosor je sazvala presicu radi mobiliziranja članstva HDZ-a koje je pozvala da se u Hebrangovu kampanju uključi bezrezervno, radom 24 sata na dan.

Hebrang je uvjeren da ovotjedna saborska rasprava o povjerenju Božidaru Kalmeti neće utjecati na popularnost i tijek kampanje HDZ-ovog kandidata. ‘Radi se o političkom prepucavanju’, kratko je poručio Hebrang.

Na pitanje novinara kako komentiraju gostovanje Milana Bandića kod nekih HDZ-ovih gradonačelnika i načelnika općina, Kosor je odgovorila: ‘HDZ-ovci su dobri ljudi pa onda svakom putniku namjerniku pružaju utočište i daju mu vode piti i ako je gladan. Ali od danas nema više utočišta i nema putnika namjernika!’

Bebić: Sanadera ne vidim u USKOK-u

‘Ja nisam nikada želio komentirati što da netko radi. Nek svi rade u okviru zakona. Ja ne bi upućivao nikome nikakve upute niti smatram da je to stvar politike i političkih dužnosnika. To nije primjereno’, prokomentirao je Mesićev poziv USKOK-u saborski gazda Luka Bebić. Na upit novinara ima li kao čovjek iz vrha HDZ-a ikakva saznanja o sklapanju ugovora između INA-e i MOL-a i eventualne poveznice INA-e i Podravke, Bebić odgovara:’Nemam pojma. Nikada nisam ulazio u te stvari i to nije moj fah. Malo mi je neobično da se otvaraju stvari nakon nekoliko mjeseci ili godinu dana od kada su se dogodile.’

Svog dragog prijatelja i bivšeg premijera Sanadera Bebić ne može zamisliti kao USKOK-ovog svjedoka. ‘Ako ima razloga, u pravosudnom sustavu se zna kad tko i zašto odgovara i kad netko nekoga može nešto pitati. Ja o tome nemam nikakvo mišljenje, jer nemam elemenata da bih ga formirao’ rekao je saborski gazda.

Osvrnuo se i na komentar Mesića ‘eto javio se i Bebić’, kojeg je predsjednik ispalio u jučerašnjem intervjuu na Hrvatskom radiju. Povod takvom Mesićevom komentaru bilo je Bebićevo mišljenje o tome čime će se Mesić baviti u mirovini.’ Mesićev komentar da sam se ipak javio shvaćam kao kompliment. To znači da se ne javljam za svaku sitnicu i banalnost, kao neki političari koji imaju takav stil da se javljaju za sve i da su svakom loncu budu poklopac’, poručio je Bebić.

Izvor: Tportal.hr

Ostavite komentar

comments