Početna / Vijesti / Za sarajevski medij Bandić okrenuo ploču: Treći entitet je zadnje rješenje

Za sarajevski medij Bandić okrenuo ploču: Treći entitet je zadnje rješenje

Bandić20Predsjednički kandidat Milan Bandić rekao je da predstavnici tri naroda u BiH moraju sjesti i dogovoriti se kako će država funkcionirati u budućnosti.

Tvrdi kako zakopavanje u “stranačke, nacionalne” ili druge interesne rovove neće BiH dovesti nigdje. “Što se tiče stvaranja trećeg entiteta, podupirem ga kao zadnje rješenje, u slučaju da je nužno jer Hrvati kao konstitutivan narod u najlošijem su položaju”, rekao je u intervju za Sarajevo-x Milan Bandić te dodao kako je to opcija samo u slučaju da Hrvati i dalje ostanu služiti za “potkusurivanje”.

“Pridonosit ću boljoj budućnosti sva tri naroda u BiH”

Bandić je kazao i kako mu je posebno drago zbog rezultata koji je u prvom krugu ostvario u Bosni i Hercegovini. “To je najbolji pokazatelj da Hrvati i hrvatski državljani u BiH doista prepoznaju mene kao najboljeg predsjednika koji će ih najbolje zastupati”, tvrdi Bandić te dodaje kako su birači prepoznali onog koji će pridonositi “jačanju stabilnosti BiH te boljoj budućnosti sva ti naroda”.

Naglasio je da će u budućnosti BiH u Hrvatskoj imati snažnog prijatelja i partnera koji će je podupirati na putu prema euroatlantskim integracijama. “Zbog toga sam siguran da ne samo među hrvatskim biračima, već i među svim građanima u BiH uživam velike simpatije i potporu”, rekao je Milan Bandić.

Izvor: Index.hr

Ostavite komentar

comments