Početna / Vijesti / Žarko Puhovski: Josipović ima šanse ako ljevica izazove moralnu paniku zbog ‘naleta’ HDZ-a

Žarko Puhovski: Josipović ima šanse ako ljevica izazove moralnu paniku zbog ‘naleta’ HDZ-a

‘Ivo Josipović je pobijedio, ali Grabar Kitarović ima prednost.’

Foto: ivojosipovicprh

Foto: ivojosipovicprh

Ivo Josipović je pobijedio u prvom, krugu, ali sve ide na ruku Kolinde Grabar Kitarović, kazao je u razgovoru za portal PolitikaPlus politički analitičar Žarko Puhovski.

Da podsjetimo, prema zadnjim, još uvijek neslužbenim, podacima Državnog izbornog povjerenstva (DIP-a) Ivo Josipović je u prvom krugu predsjedničkih izbora osvojio 38,46 posto glasova, Kolinda Grabar Kitarović 37, 22 posto, Ivan Vilibor Sinčić 16,42, a Milan Kujundžić 6,3 posto glasova.

Potpuni službeni rezultati prvog kruga predsjedničkih izbora mogli bi biti poznati tijekom utorka, nakon čega teku rokovi za prigovore, izjavio je na konferenciji za novinare predsjednik DIP-a Branko Hrvatin.

Izuzme li se jedan slučaj iz Zagreba, nije bilo dojava o incidentima, a i u zagrebačkom slučaju utvrđeno je da nema elemenata prekršaja. Hrvatin je potvrdio da je na jednom biračkom mjestu jedan birač umro prirodnom smrću te izrazio sućut obitelji.

Kao što to govore i rezultati prvog kruga, u drugom krugu nas očekuje tijesna utrka Josipovića i Grabar Kitarović.

– Pitanje koje postaje ključno za drugi krug je hoće li glasači Ivana Sinčića izaći na izbore i, ako da, kome će dati svoj glas. Prije svega, hoće li dati glas Josipoviću, kaže Puhovski i zaključuje.

– Mislim da je jedina šansa Josipoviću ako ljevica izazove moralnu paniku zbog naleta HDZ-a i preuzimanja vlasti. No, u ovom trenutku Kolinda Grabar Kitarović je u prednosti, na kraju će Žarko Puhovski.

Autor: Ivan Klarić

Izvor: politikaplus.com

Ostavite komentar

comments