Početna / Vijesti / Zastavu je Grabar Kitarović uručila vukovarskoj Udruzi silovanih žena

Zastavu je Grabar Kitarović uručila vukovarskoj Udruzi silovanih žena

Kolinda Grabar Kitarović, tijekom jučerašnjeg programa obilježavanja vukovarske tragedije, posjetila je tu udrugu i članicama uručila hrvatski stijeg s kninske tvrđave.

Foto: KolindaGrabarKitarović

Foto: KolindaGrabarKitarović

I dok su se u Sabornici oštrile teške izjave i zastupnici se natjecali tko će iskazati žešće zgražanje zbog toga što je gradonačelnica Knina Josipa Rimac darovala zastavu s vrha kninske tvrđave predsjedničkoj kandidatkinji HDZ-­ove koalicije Kolindi Grabar Kitarović, taj je trud bio, čini se, uzaludan.

Stoga što, naravno, nije darovana originalna zastava iz 1995. (koja je u muzeju), nego “turistička” replika, a i stoga što zastupnici nisu znali da je u međuvremenu ta zastava završila u rukama udruge “Žene u Domovinskom ratu”. Kolinda Grabar Kitarović, naime, tijekom jučerašnjeg programa obilježavanja vukovarske tragedije posjetila je tu udrugu i članicama uručila hrvatski stijeg s kninske tvrđave, kao simbol zajedništva sa ženama koje su tijekom Domovinskog rata preživjele strahote ratnog zločina silovanja.

Predajući im stijeg, predsjednička kandidatkinja poručila je da će sav svoj autoritet buduće predsjednice RH usmjeriti kako bi se zločinci, koji i danas slobodno šetaju Vukovarom, napokon izveli pred hrvatski sud i odgovarali za zločine koje su počinili”. ­ Stijeg ćemo rado čuvati do naše pobjede (do trenutka kad će zločinci odgovarati) nakon čega ćemo ga pohraniti na prikladnom mjestu, odgovorile su članice Udruge Kolindi Grabar Kitarović.

Izvor: vecernji.hr

Ostavite komentar

comments