Početna / Vijesti / Zoran Milanović: Sutlićeva izjava konkurira za glupost godine

Zoran Milanović: Sutlićeva izjava konkurira za glupost godine

HRT‘Na takav primitivan način braniti rasizam i ušutkavati novinare za jednu promidžbenu kunu je nešto najjadnije na što je HTV pao u zadnje vrijeme’.

To je, naime, mišljenje Damira Kajina, predsjedničkog kandidata IDS-a o sinoćnjem nastupu šefa HRT-a Vanje Sutlića u emisiji Otvoreno, u kojoj je dio odgovornosti za govor mržnje u emisiji Nedjeljom u 2 koju je izrekao Željko Kerum svalio na urednika Aleksandra Stankovića.

Kajin kaže: “svjestan sam da si ovim direktno štetim, jer sam u kampanji, ali moram reći istinu”.

“Braniti ponašanje Keruma i prozivati novinara koji je zapravo uspio iz Keruma izvući ono najiskrenije u što taj čovjek vjeruje, a protivno je svjetonazoru velike većine, je ispod digniteta čak i katedrale duha”, kaže Kajin.

Posebno mu je jadno što se “osobe poput Sutlića pokušavaju svidjeti svakoj vlasti i svaka bi ih vlast rado imala na svojoj strani jer će joj jednako služiti kao što opslužuje ovu HDZ-ovu”. Ipak, smatra da Sutlić može biti “bezbrižan, kao i oni koji su odgovorni za podmićivanja i pljačku države”.

Pusić: Samo sam čula za svinjarije, nisam vidjela nastup

“Čula sam da su bile neke svinjarije, ali nisam pogledala Otvoreno”, kazala nam je Vesna Pusić te napomenula da će tek kasnije moći komentirati Sutlićev nastup.

Ni Josipović nije gledao

“Ne bih se usudio komentirati nešto što nisam gledao”, kazao je predsjednički kandidat SDP-a Ivo Josipović.

Milanović: Glupost godine

“Vidio sam uživo i čuo ravnatelja HRT-a i smatram da njegova sinoćnja izjava konkurira za glupost godine. Stanković je postavio paradigmatsko pitanje i ne radi se o tome da je Sutlić trebao stati iza svog novinara, a ne iza gradonačelnika Splita, nego je Sutlić trebao stati na stranu istine i pravde. Ako se želi obrazovati i naučiti kako funkcioniraju mediji u demokratskom društvu, neka pogleda nastup Baracka Obame u Lettermanovom showu”, izjavio je za Net.hr šef SDP-a Zoran Milanović.

Izvor: net.hr

Ostavite komentar

comments