Početna / Vijesti / Županja je Kolindi omogućila besplatno korištenje panela

Županja je Kolindi omogućila besplatno korištenje panela

Mladen Huber je na Aktualnom satu na zasjedanju gradske skupštine postavio vijećničko pitanje, a odgovorio mu je direktor županjskog Stanobiroa, B. Stojčić.

kolinda foto facebook

Grad Županja protivno zakonu o financiranju predizborne kampanje predsjedničkih kandidata omogućio je predsjedničkoj kandidatkinji Kolindi Grabar Kitarović da bez naknade 23 sata koristi gradski led-panel i time je Grad Županja grubo prekršio zakon, tvrdi Mladen Huber, gradski vijećnik Hrvatskih laburista dodajući kako u zakonu stoji da je za potrebe izborne promidžbe “zabranjeno koristiti uredske prostorije, službena vozila i uredsku opremu državnih tijela i jedinica lokalne i područne, regionalne samouprave”, kao i “sredstva državnog proračuna ili proračuna jedinica lokalne i područne, regionalne samouprave koja kandidati, kao dužnosnici RH ili ovlašteni lokalni dužnosnici, koriste u obavljanju svojih dužnosti”.

Mladen Huber je na Aktualnom satu na zasjedanju gradske skupštine postavio vijećničko pitanje, a odgovorio mu je direktor županjskog Stanobiroa, Branko Stojčić da će “Gradski odbor HDZ-a platiti reklamu 23 sata Kolinde Grabar Kitarović na led-panelu i neka mi odredimo cijenu”. No, taj odgovor nije zadovoljio Hubera jer misli da je, unatoč obećanju da će platiti, Izborni zakon izigran.

– Može li politička stranka koja je predložila kandidata financirati njegovu izbornu promidžbu? Ako želi financirati izbornu promidžbu svog kandidata, sredstva je dužna uplatiti na poseban račun kandidata. Ovo je grubo kršenje izborne promidžbe, ali kada je HDZ mario za zakone. Nikada! O ovome svemu ću obavijestiti Državno izborno povjerenstvo, GONG, sve predsjedničke kandidate i medije – ogorčen je županjski Laburist Mladen Huber.

Autor: VLM

Izvor: 24sata.hr

Ostavite komentar

comments