Početna / Zanimljivosti / HUP predlaže Gotovinu za predsjednika RH

HUP predlaže Gotovinu za predsjednika RH

Gotovina na tvDesničarska nevladina organizacija Hrvatski uljudbeni pokret (HUP) najavila je da će na predsjedničkim izborima kandidirati generala Antu Gotovinu, kojemu se zbog ratnih zločina sudi u Haagu.

Ta je opskurna udruga za 19. rujna najavila ‘Drugo okupljanje domoljubnih i državotvornih Hrvata’ pred kućom Josipa Manolića, koji je od Drugog svjetskog rata do 1971. i početkom devedesetih godina prošlog stoljeća zauzimao značajne položaje u policijskim i obavještajnim službama, a kojega ekstremno desni krugovi nazivaju komunističkim ratnim zločincem, izvijestio je srbijanski Tanjug.

Na tom skupu HUP bi javno predstavio kandidaturu Ante Gotovine za predsjednika Hrvatske na predstojećim izborima.

Kako se ističe u najavi skupa, od Manolića je zatraženo pokajanje ‘za sve zlo koje je kao komunističko-udbaški čelnik počinio hrvatskom narodu’.

U priloženom pismu upućenom gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću i čelnicima parlamentarnih stranaka najavljuje se da će protiv Bandića i gradskih vlasti biti podignuta tužba zbog neudovoljavanja zahtjevima HUP-a da organiziraju razne skupove posljednjih godina.

Čelnik HUP-a Tomislav Dragun poznat je po tome što je iz raznih razloga tužio na stotine ljudi, a tužbe su mu mahom odbijane, podsjeća Tanjug.

Izvor: tportal.hr

Ostavite komentar

comments