Početna / Zanimljivosti / Josipović: Logično je da se otvori pitanje odgovornosti Sanadera u prodaji INA-e

Josipović: Logično je da se otvori pitanje odgovornosti Sanadera u prodaji INA-e

Josipović6Na konkretno novinarsko pitanje tko je kriv, Josipović nije dao konkretan odgovor rekavši: Kriv je onaj tko je donosio odluke, naravno ako se pokaže da su odluke bile nezakonite i štetne. Pitanje Ine je ozbiljno pitanje koje treba temeljito istražiti, nemojmo prejudicirati, jer je riječ o imovini velike vrijednosti i strateškom resursu Hrvatske.

Pustimo istražna tijela da odrade svoj posao pravedno nepristrano i do kraja – komentirao je u Karlovcu predsjednički kandidat SDP-a Ivo Josipović slučaj prodaje INA-e odgovarajući na pitanje je li država oštećenja prodajom tog trgovačkog društva.

Na konkretno novinarsko pitanje tko je kriv, Josipović nije dao konkretan odgovor rekavši: Kriv je onaj tko je donosio odluke, naravno ako se pokaže da su odluke bile nezakonite i štetne. Ne zna zašto je predsjenik Mesić baš sada otvorio pitanje INA-e, pretpostavlja da je “možda dobio neke nove podatke, vidimo da se svakim danom otvaraju nove afere, svakim danom znamo sve više o mutnim poslovima koji su se odvijali kroz jedan dugi niz godina”.

– Ako su poslovi iz njegove vladavine onda je logično da se otvori pitanje odgovornosti onoga koji je na vrhu piramide koja odlučuje, ostavimo neka bude pravedan postupak i prema INA-i i prema gospodinu Sanaderu – komentirao je moguću odgovornost za prodaju INA-e bivšeg premijera.

Izvor: Jutarnji.hr

Ostavite komentar

comments