Početna / Zanimljivosti / Kandidati bez Napoleonova kompleksa

Kandidati bez Napoleonova kompleksa

kandidati_visina

Prošlog su se mjeseca u francuskoj mediji silno naslađivali jasnom potvrdom da predsjednik Nicolas Sarkozy pati od Napoleonova kompleksa, odnosno da ga silno smeta njegovih 168 centimetara visine (premda, nagađa se da je čak i tri centimetra niži). Tada je belgijska televizija RTBF emitirala prilog u kojem neimenovana radnice jedne francuske tvornice koju je posjetio predsjednik Sarkozy priznaje kako se našla među odabranima da stoji iza šefa države tijekom njegova govora samo zato što nije viša od njega. Sarkozy je i ranije u više navrata snimljen kako nosi cipele s golemom petom, a dok drži govore nerijetko stoji na skrivenim platformama.

U travnju , na summitu NATO-a u Strasbourgu, Sarkozy je snimljen kako, pokraj Baracka Obame i njegove supruge, stoji na prstima ne bi li nadoknadio razliku u visini. Na istu je ideju jednom prilikom došao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, visok 178 centimetara. Iako je od njega niži šest centimetara, predsjedniku Mesiću to nije palo na pamet.

kandidati_visina2

Među predsjedničkim kandidatima u Hrvatskoj, čini se, nema onih koji bi mogli imati problem s Napoleonovim kompleksom. Najniži od muških kandidata je Damir Kajin sa 179 centimetara, a Vesna Pusić (165) i Vesna Škare Ožbolt zapravo su iznadprosječno visoke (u Hrvatskoj je prosječna visina žna 163 cm).

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Ostavite komentar

comments