Početna / Zanimljivosti / Koga Milan Bandić ne ljubi?

Koga Milan Bandić ne ljubi?

Bandić ljubiBandić priznaje da ljubi pse, žene, ali i muškarce. Tokom vladavine Zagrebom, ali i predsjedničke kampanje podijelio je milijune poljubaca. – Ja furt ljubim. I pse ljubim, kao i žene, ali i muškarce. Ja sam moderan – pohvalio se predsjednički kandidat i još uvijek aktualni gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.Neokrunjeni kralj poljubaca, tijekom svoje vladavine glavnim gradom Hrvatske podijelio je nebrojeno mnogo poljubaca, a tu je tradiciju nastavio i u kampanji za prvog čovjeka Hrvatske.

Brojne od tih poljubaca zabilježile su i kamere, mnogo više njih promaklo je fotoreporterima, a sasvim sigurno ni sam Milan Bandić ne zna koliko je poljubaca podijelio. A pogotovo ne zna nabrojati kome je udijelio sve te silne poljupce.

Ljubio je suradnike, ljubio je prijatelje, ali i ”neprijatelje”, ljubio je svjetske čelnike, ali i obične građane. Nema koga nije poljubio.

– Ja kad ljubim, ljubim do kraja – rekao je jednom prilikom Bandić, a čini se da je tu rečenicu pretvorio u spiritus movens svog života. Bilo kuda, pusa svuda.

Poljubac u usta za 105. rođendan

Fotografija koja svima prva padne na pamet kada se spomenu Bandićevi poljupci jest ona sa 105. rođendana najstarije Zagrepčanke, kada je Bandićev poljubac završio ravno na njenim usnama. Bandić je osim okupljenih novinara, zbunio i samu baku Doru, ali na njegovom licu nije bilo nelagode. Slučajna nezgoda ili ne, taj je poljubac završio na svim naslovnicama.

Treba li reći da je stan najstarije Zagrepčanke bio pretijesan za sve novinare koji su iduće godine stigli zabilježiti poljubac za njen 106. rođendan? Ali uslijedilo je razočaranje. Bandić je pripazio gdje će aterirati poljubac, a medijima je ”štofa” dao kada je baku hranio njenom rođendanskom tortom.

Nema Zagrepčana koji je zagazio u drugo stoljeće svog života, a da mu gradonačelnik nije poklonio pusu za jedan ili više rođendana. A i mnogo mlađi su za rođendan uspjeli dobiti poljubac. Ne zaboravimo i više od stotinu krštenja na kojima se Bandić pojavljivao kao kum, kojemu svi poljupcem žele čestitati na novom kumstvu.

A svi koji su se na njegov rođendan ili Novu godinu našali u blizini Milana Bandića, mogli su sa stopostotnom sigurnošću računati na njegov poljubac. Bila je to Bandićeva slatka dužnost.

Ja kad ljubim, ljubim do kraja – mandata

Ako se već ne bi stvorio red za poljupce pred njim, on bi spremno krenuo od osobe do osobe i udijelio mu poljupce, u svaki obraz po jedan. Bez iznimke.

A poljupci su bili sigurni i kad bi se Bandić negdje pojavio sa svojim psima. Najprije zlatni retriver Bill, a potom i njegov nasljednik Rudi spremno su pozirali ”u klinču” sa svojim vlasnikom, koji ih je pred kamerama redovito ljubio po njuškicama.

Kažu da psi sliče svojim vlasnicima, pa su tako i Bandićevi ljubimci spremno dijelili pseće pusice. Prava ljubav između čovjeka i njegovog najboljeg prijatelja.

A da Bandić puse nije dijelio onima koji su mu dragi, pokazuje i poljubac koji je udijelio i šefu stranke Zoranu Milanoviću u vrijeme sretnih vremena. No ni ti ga poljupci nisu spriječili da Milanoviću okrene leđa onog trena kada je počeo gledati u smjeru Pantovčaka. Možda je to zapravo bio oproštajni poljubac.

Kako je do prvog kruga izbora ostalo mjesec dana, a Bandićev zgusnuti raspored uključuje obilaske dobrog dijela Hrvatske, gdje će puse biti neminovne, teško je izračunati koliko će još puta Bandićeve usne proizvesti zvuk ”cmooook”.

A tek ako uđe u drugi krug ili postane predsjednik. Tada će moći reći ”Ja kad ljubim, ljubim do kraja – mandata”.

Izvor: Javno

Ostavite komentar

comments