Početna / Zanimljivosti / Predsjednički kandidati Milan Bandić i Dragan Primorac dali novac za liječenje Sinjanina Marija Efendića

Predsjednički kandidati Milan Bandić i Dragan Primorac dali novac za liječenje Sinjanina Marija Efendića

Bandić15Milan Bandić je na večeri Sinjajna u Westinu u Zagrebu priložio 10.000 eura za troškove puta u daleki Peking, a potom je reagirao i Dragan Primorac koji je iz svog fonda za predsjedničku kampanju izdvojio 10.000 kuna.

Milan Bandić i Dragan Primorac, predsjednički kandidati u obilasku Sinja i Cetinske krajine, odazvali su se pozivu za pomoć i akciji prikupljanja novca za financiranje operacije mladića iz Sinja Marija Efendića koji je prije dvije godine nesretnim slučajem, prilikom skoka u more ostao nepokretan zbog ozljede kralježnice.

Mario, koji je inače odličan učenik sinjske Franjevačke klasične gimanazije i dobar sportaš, usljed nesreće je ostao prikovan za krevet i potpuno nepokretan, a njegovi roditelji i prijatelji su dvije godine u Hrvatskoj i cijelom svijetu tražili mogućnost da mu pomognu.

Nakon dugog traganja nađeno je djelomično rješenje u Pekingu, Naime operativnim zahvatom Mario bi mogao sjesti u kolica i početi micati udovima, što trenutno ne može. Roditelji su preko sinjskih franjevaca, koji su cijelo vrijeme pomagali, pokrenuli akciju i u kratko vrijeme odazvali su se svi sugrađani u alkarskom gradu. Samo u jednom danu, zahvaljujući posebnoj emisiji na lokalnom HIT radiju, prikupljeno je preko 150.000 kuna.

Odazvali su se svi, od građana, udruga, političkih stranaka, sportskih klubova, gradske vlasti i vrlo brzo je prikupljen novac za troškove operacije.

Milan Bandić je na večeri Sinjajna u Westinu u Zagrebu priložio 10.000 eura za troškove puta u daleki Peking, a potom je reagirao i Dragan Primorac koji je iz svog fonda za predsjedničku kampanju izdvojio na balu udruga za razvoj civilnog društva u Splitu i preko udruge SRMA poslao u Sinj 10.000 kuna. Mario bi uskoro trebao krenuti u Peking jer je prikupljeno dovojljno novca za operaciju, a kako je rekao njegov otac Ivica, pratiti će ga majka i jedan sinjski franjevac koji je cijelo vrijeme bio uz Marija i pomagao ga da izdrži u svojoj borbi.

Izvor: Jutarnji.hr

Ostavite komentar

comments