Početna / Zanimljivosti / Sead Hasanović Braco ulazi u predsjedničku utrku

Sead Hasanović Braco ulazi u predsjedničku utrku

bracoNemam ništa, ali imam narod, imam Hrvatsku i zato ću se kandidirati za predsjednika RH. Ne kandidiram se kao Rom, nego kao građanin Hrvatske – najavio je Sead Hasanović Braco.

Potporu za predsjedničku kandidaturu ovome 57-godišnjem Zagrepčaninu pružaju 50-godišnja supruga Vesna, s kojom je u braku 35 godina, 33-godišnji sin Samija i 32-godišnja kći Zlata.

Sead Hasanović tvrdi da je danas brend biti Rom pa računa na podršku svjetskih lidera Baracka Obame, Vladimira Putina, Angele Merkel i Nicolasa Sarkozyja te Svjetske fedracije Roma.

– Bio sam u Narodnim novinama, ali još nisu otisnuli obrasce za prikupljanje potpisa. To nije u redu jer će kandidati imati problema s prikupljanjem minimalnih deset tisuća potpisa koliko treba imati za poravovaljanu kandidaturu. Tko će u tjedan ili dva skupiti toliko potpisa građana? Samo oni koji iza sebe imaju stranačke mašinerije. To nije pošteno, ali ću riskirati. Moja supruga kaže da i Bog treći put pomaže, a meni je ovo treća politička kandidatura. Dvaput mi je malo nedostajalo da u uđem u zagrebačku Gradsku skupštinu – kaže Hasanović.

Na pitanje tko mu je najveći konkurent za mjesto na Pantovčaku, Hasanović odgovara:

– Moj prijatelj Milan Bandić vodi svoju kampanju, a ja svoju. Milan ima najveće šanse uz mene ući u drugi krug, ali mislim da bi trebao ostati tu gdje je. On je odličan gradonačelnik, a u Zagrebu ima puno socijalnih slučajeva koje samo on može riješiti.

Svim predsjedničkim kandidatima Sead Hasanović preporučio je da pokažu potvrdu o nekažnjavanju i imovinsku karticu, koju on nema jer, kaže, nema ništa osim VW bube iz 1976., obiteljske kuće na Peščenici i obiteljske kantine na Knežiji.

Predsjednički kandidat s najskromnijim formalnim obrazovanjem, ali s najvećim životnim iskustvom, od čistača cipela na zagrebačkom Glavnom kolodvoru do televizijskog voditelja i glumca, najavio je da će nastaviti politiku predsjednika Stjepana Mesića.

Sead Hasanović predstavio je i svojega prvog donatora poduzetnika Štefana Kolenca koji u Austriji radi 40 godina, a Braci je za predizbornu kampanju darovao automobil mercedes.

Izvor: vecernji.hr

Ostavite komentar

comments